Ha sommerfesten ombord på seilskuta SS Vega! Båttur på Oslofjorden, bedriftsarrangement, festlokaler, spesielle anledninger. Book en seilskute!

TURTIPS: BÅT PÅ

OSLOFJORDEN

OSLOFJORDEN er ET AV landets viktigste rekreasjons-områdeR.

Ha sommerfesten ombord på seilskuta SS Vega! Båttur på Oslofjorden, bedriftsarrangement, festlokaler, spesielle anledninger. Book en seilskute!

I HELE OSLOFJORDEN FINNER DU MANGE ØYER SOM ER VERDT ET BESØK

 + MAT-MENY
 + DRIKKE-MENY
 + PRISER & BETINGELSER
 + BOOK
OM OSLOFJORDEN
OSLOFJORDEN: Med sine mange holmer og skjær er Oslofjorden et paradis for både badegjester, hyttefolk og båtentusiaster. Som passasjer ombord båt eller seilskute glir man forbi tradisjonsrike øysamfunn, ankrer opp i naturskjønne bukter, og får se fjorden fra sin beste side. Fra lufta ser Oslofjorden ut som en elegant svane, der den strekker sine 107 kilometer fra nord til sør. Fjorden springer ut fra Skagerak ved Færder Fyr, og leder deretter inn til Rådhuskaia i Oslo. Over en million mennesker lever i tilknytning til fjorden, og som Norges 5. lengste er den sentral både for skipstrafikk og beboere i området. Oslofjordens mange perler Dette er landets viktigste rekreasjonsområde, og man vil fort oppleve at det yrer av liv både til lands og til vanns. Alt fra badegjester, hyttefolk og fritidsbåt-entusiaster benytter seg ivrig av fjordens mange øyer, holmer og skjær. Båten er sentral for mange, og både fiske, bading og øyhopping er yndede aktiviteter for mange byfolk. Fotfolket vandrer kanskje heller på en av de mange kyststiene som strekker seg langs begge sider, med overnatting i telt eller en kystledhytte. Øyer og holmer i Oslofjorden I hele Oslofjorden finner du mange flotte øyer som er verdt et besøk. Kaholmene i Drøbaksundet er populære reisemål, mest kjent for Oscarsborg festning på den sydlige av øyene. Bilfrie øyer med bosetting er det ikke så mange av, men de mest populære er Veierland ved Tønsberg, og Koster på svenskegrensen. Hovedøya og Gressholmen-Rambergøya, samt Langøyene, Husbergøya og Skjælholmene er også yndede rekreasjonsplasser for både fastboende og turister, i tillegg til store deler av Håøya i Frogn kommune. Bleikøya, Nakholmen, Lindøya og Heggholmen bør også nevnes. Til sammen elleve byer ligger også langs Oslofjordens kyststripe, med mange mindre tettsteder på begge sider. Her finner du informasjon om utvalgte øyer innerst i Oslofjorden. Overnatting og campingliv Friluftsfolket har også mange tilbud både på- og rundt Oslofjorden. Om sommeren hvalfarter turister og byfolk til Osloøyene – seks små øyer innerst i fjorden. Målet er badeplassene, strandrestaurantene og friluftsliv. De mest ivrige utnytter også nattetimene, og tar meg seg telt ut i sommernatten. Oslofjorden Friluftsråd (OF) har også utviklet et ganske omfattende nett av overnattingssteder i Oslofjorden. Totalt sett er det ca 30 steder som er tilgjengelige for allmennheten. 11 av hyttene ligger på fastlandet, mens resten ligger på øyer av forskjellige størrelser.
+ TURFORSLAG
+ AKTIVITETER
+ OVERNATTING
+ KYSTSTIER
Båttur, holmer, skjær, øyer
KILDER:

http://www.aktivioslo.no/guide/oslofjorden/

http://www.aktivioslo.no/guide/oslofjorden/oyer-i-oslofjorden/

https://snl.no/Oslofjorden

https://commons.wikimedia.org/wiki/Category:Islands_of_Oslo

http://www.ut.no/omrade/4.1311/ (overnattingssteder)

 + VÅRE MENYER
 + VÅRE TURER
 + PRISER & BETINGELSER
 + BOOK

Christian Radich

Statsraad Lehmkuhl

Sørlandet

KONTAKT

BESØKSADRESSE

VEGA SAILING AS

Akershusstranda 11, 0150 Oslo

Copyright 2015 SS Vega / Vega Sailing AS

SKIPPER ÅKE LINDHOLM

EPOST: ake@ssvega.no

TLF: 91548323

WEBDESIGN OG FOTO : www.irisengen.com